Renovera trappan med enkla medel

En sliten gammal trappa inomhus drar ner helhetsintrycket av ditt hem på alla sätt och vis. Att renovera trappa är inte speciellt svårt. Dock tar det mycket tid och kan ställa till det i åtkomsten av övervåningen hemma. Med några smarta tips och råd går det alltid lättare att renovera trappan.

Hur du går tillväga

Börja alltid med att rengöra trappan grundligt innan en trapprenovering Göteborg. Sedan är det dags att ta fram slipmaskinen. Om du inte har en slipmaskin som kommer åt i vinklar och vrår bör du investera i en. Men det finns även företag som hyr ut dessa maskiner om du inte är intresserad av att köpa.

När slipningen sedan är över måste du återigen rengöra hela trappan noggrant innan du behandlar den. Vilken behandling som är bäst är väldigt individuellt. Många väljer dock hårdvaxolja till trappan. Eftersom hårdvaxolja är lika slittålig som lack men ändå ger ett lika snyggt resultat som olja är det inte så konstigt att just den här behandlingen är så pass populär.

Genom att behandla vartannat trappsteg kan du utnyttja trappen under arbetets gång. När de första trappstegen torkat kan du behandla de trappsteg som är kvar. Om du absolut måste komma åt övervåningen av någon anledning är det här den lättaste lösningen.

Göra det själv eller anlita ett proffs?

En trapprenovering är inte svår att utföra på egen hand. Om du har tid och energi kan det bli ett roligt projekt att hålla på med i några dagar. Du som planerar att göra allt på egen hand bör vara medveten om att det kommer att ta flera dagar att bli klar med projektet. Speciellt om du planerar att göra allt på kvällstid efter avklarad arbetsdag.

Många väljer däremot att anlita en firma för trappstegsrenovering. På så sätt slipper du själv ta hand om arbetet samt att du kan vara säker på att allt görs korrekt. En trappa som renoveras på ett korrekt vis håller sig snygg längre.