Vad behandlar man med fettsugning?

Fettsugning Stockholm har de senaste årtiondena blivit mer och mer populärt och är nu ett etablerat skönhetsingrepp. Inte bara för de rika och kända, utan även något som vi vanliga dödliga också pysslar med. Förr var det ett ingrepp som oftast gjordes enbart för att bli smalare, men nu används det också för att forma om kroppen. Vissa använder även fettsugning på ett sätt där fettet injiceras i en annan del av kroppen, oftast rumpan.

Det finns flera olika typer av fettsugning, men mest använt är den traditionella sorten tillsammans med laserfettsugning. De lämpar sig för lite olika typer av patienter och mål, men de är båda väldigt effektiva. Laserfettsugning har mycket kortare återhämtningstid än traditionell.

En åkomma som ganska ofta behandlas med fettsugning är lipödem. Detta är en sjukdom som orsakar fettcellerna att växa för fort och det gör inte helt sällan även ont. Lipödem är inget som går att banta bort utan fettcellerna sitter hårt och envist kvar. Vad detta innebär är att personer med lipödem ofta har delar på kroppen där de har oproportionerligt mycket fett. Man kan till exempel ha smala armar och ben, men väldigt stor rumpa och lår.

Behandlingen för lipödem ser lite olika ut – vissa klarar sig med enklare behandlingar medan andra behöver göra en fettsugning. Resultatet blir oftast väldigt bra, men kan behöva upprepas i framtiden.

Laserfettsugning brukar dessvärre inte ge några särskilt bra resultat på lipödem, så här är traditionell fettsugning att rekommendera. Det går också att göra fettsugning för att bara bli lite smalare. Både män och kvinnor gör detta dagligen. Det kan vara att fettsuga magen, halsen, hakan eller kanske låren. Det mesta av kroppen går att behandla.

Om du funderar på att göra ett ingrepp är det viktigt att välja en duktig kirurg. För fettsugning Stockholm finns många kliniker att välja på. Boka in en konsultation före behandling.