Dina tänder

Tänderna har du med dig redan från 1 års ålder tills du dör. Därför är det viktigt att ta hand om dem. Hela och friska tänder är en medicin för att kunna leva ett bra liv.

Du använder dina tänder hela tiden, du pratar, skrattar och inte minst äter med dem. Skydda dem genom att borsta två gånger per dag, morgon och kväll. Det lär dig vid barnsben men alltid en viktig påminnelse. Du bör även regelbundet besöka din tandläkare eller tandhygienist. Tänk på att du kan behöva boka i tid för att det är många som vill ta hand om sina tänder. Om du skulle vara rädd för att besöka din tandläkare meddelar du dem innan för att få hjälp när du kommer dit.

Skulle du ha glömt bort att ta hand om dina tänder finns det olika behandlingar och hjälp du kan få hos din tandläkare. Te.x genom tandfasader eller tandprotes kan du få hjälp med ilningar, visdomständer och om fyllning, plomb, bro eller krona lossnat, och inte minst akut tandvård.

Porslin, skal och Kompositfasader

Har du varit med om en olycka eller är missnöjd över dina tänder kan du även få hjälp med det. Det finns tre olika fasader för dina tänder, porslin, skal och kompositfasader. Alla tre hjälper dig att täcka över fläckar, missfärgningar men även förändra färgen på tänderna. Alternativen fungerar olika, men det går vi igenom här.

Första metoden som rekommenderas är Porslinfasader, därför att det krävs en liten slipning för porslinet ska sitta ordentligt på din tand. Vilket medför att den sitter bättre än de andra alternativen. Skalfasader räcker det med ett avtryck av tänderna för att senare sättas direkt på dina tänder. Kompositfasader är de billigaste alternativet men är störst risk att problem uppstår med tiden. Experter finns och du kan få mer info hos din närmsta Tandläkare Stockholm. Där du kan hitta alla behandlingar enkelt boka tid och se priser tillsammans med garantierna för utförda behandlingar.