Steg för steg – renovera badrum

Ett fräscht och välplanerat badrum höjer inte bara värdet på fastigheten utan även upplevelsen av hemmet. Här får du praktiska tips om hur du bör gå tillväga.

Steg 1

Redan här lägger du en budget för hela renoveringen. Ha i åtanke att du säkerligen kommer behöva en buffert för oväntade situationer. Eftersom det inte går att veta vad som döljer sig bakom väggarna eller under golvet kan du stöta på otrevliga överraskningar. En badrumsrenovering värmdö kan vara en dyr historia om man inte går till rätt firma.

Du bör även planera hur slutresultatet ska se ut redan i detta skede. Testa olika lösningar och ta hjälp av proffsen för att få reda på vad som faktiskt är möjligt att utföra. All form av renovering stockholm ger rätt till rot-avdrag, vilket innebär att du får dra av 30% av kostnaden för arbetet (ej materialet).

Steg 2

Nu är det dags att hitta rätt firma för att renovera badrum solna. Om du har tur finns det någon i ditt nätverk som kan rekommendera en firma. Annars kan du alltid vända dig online. Fast då måste du göra ordentligt med efterforskningar eftersom alla firmor inte är seriösa. Det finns många skojare du gärna vill undvika.

Steg 3

När du sedan hittat rätt firma för att renovera bromma är det dags att riva det gamla badrummet och förbereda för det nya. Här kan du spara lite pengar genom att riva det mesta på egen hand. Även om det tar tid och faktiskt är krävande kan det vara värt det för att hålla kostnaderna nere.

Men låt proffsen ta hand om förberedelserna för det nya badrummet. Trots allt kostar det en del att renovera Stockholm och du vill inte behöva göra om det inom en snar framtid. Dessutom täcker inte hemförsäkringen om du utför vissa arbeten på egen hand. Ta det säkra före det osäkra och låt proffsen sköta sitt.

Steg 4

Efter att alla förberedelser är klara är det dags att montera det nya badrummet. Även om det låter som att arbetet inte tar lång tid bör du förbereda dig på att en badrumsrenovering sollentuna tar minst en vecka att genomföra. Och oftast längre än så.